Logo Loading

Pravila privatnosti

Važne informacije za posjetitelje stranica
Uvodno

Izdavač Internet stranice www.primosten-resort.hr je Primošten Resort d.o.o., sa sjedištem u Šibeniku, Petra Preradovića 9, OIB: 65119447150. (u daljnjem tekstu: „Izdavač“, “mi”, “nas”, “naš”), ujedno Voditelj obrade podataka. www.primosten-resort.hr je Internet stranica putem koje Izdavač pruža informacije o proizvodima i uslugama koje se nalaze u ponudi Izdavača.

Korisnik Internet stranice www.primosten-resort.hr ili općenito usluga Primošten Resort d.o.o., je pravna ili fizička osoba koja na bilo koji način, kako neposredno, tako i posredno, koristi, ili je koristila, pristupa ili je pristupila Internet stranici Primošten Resort d.o.o. ili koristila usluge (u daljnjem tekstu: „Korisnik“).

Internet stranica podrazumijeva sve Internet stranice i njihove dijelove koje se nalaze unutar domene www.primosten-resort.hr.

Općenito

Ova Pravila privatnosti propisuju uvjete i pravila koji se odnose na praksu postupanja u vezi s osobnim podacima Korisnika te objašnjavaju načine prikupljanja, obrade i zaštite osobnih podataka.

U tvrtki Primošten Resort d.o.o., znamo koliko je privatnost i zaštita osobnih podataka bitna našim korisnicima i zato želimo biti jasni kako prikupljamo, koristimo i pohranjujemo osobne podatke.

Ova Pravila privatnosti primjenjuju se na bilo koju web stranicu pod domenom www.primosten-resort.hr koja je u vlasništvu Primošten Resort d.o.o., ili bilo koji pristup uslugama putem interneta, neovisno o tome koriste li korisnici za pristup računalo, mobilni telefon, tablet ili drugi pametni uređaj.

Korištenjem ovih Internet stranica, Korisnici iskazuju da se slažu s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje Internet stranice www.primosten-resort.hr i ostalih usluga putem interneta u skladu s istima.

Pravo korištenja ovih Internet stranica i usluga osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe.

Korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do tehničkih problema pri radu Internet mreže čime može doći do prekida usluga ili drugih događaja koji su izvan kontrole Izdavača, a iz kojeg razloga isti nije odgovoran ni za kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme pružanja usluga od strane Izdavača.

Promjena Pravila privatnosti

Izdavač zadržava pravo u svakom trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje Internet stranica. Isto tako, Izdavač može prestati slati informacije ili dio informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka, te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Izdavač zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Pravila privatnosti. Ako dođe do promjene Pravila privatnosti, a Korisnik nastavi koristiti naše usluge ili Internet stranice www.primosten-resort.hr, smatra se da prihvaća Pravila privatnosti u izmijenjenom obliku. Svaka eventualna izmjena ili brisanje Pravila privatnosti važeća je prema trećima odmah po objavi na Internet stranicama www.primosten-resort.hr. Svako korištenje predmetnih Internet stranica, osim upoznavanja s izmjenama Pravila privatnosti, od strane Korisnika nakon takve promjene smatrat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Potičemo da svaki Korisnik pažljivo pročita Pravila privatnosti, kao i sva dodatna pravila, da bi saznao kako se postupa u vezi njegovih osobnih podataka svaki puta kada koristi naše usluge ili web stranicu www.primosten-resort.hr.

Bitno je da Korisnik prati sva ažuriranja ovih Pravila privatnosti i drugih pravila korištenja web stranice i usluga. Iako nismo dužni, o pojedinim promjenama ovih Pravila privatnosti možemo obavijestiti Korisnike javnom objavom ili slanjem elektroničke pošte. Najnovija verzija ovih Pravila privatnosti uvijek će biti dostupna ovdje, a Korisnik može provjeriti datum promjene kako bi znao kada je bilo zadnje ažuriranje.

Kako prikupljamo podatke?

Osobne podatke Korisnika prikupljamo kada nam ih Korisnik pošalje ili dopusti njihovo korištenje. Primjerice, putem obrasca na web stranici www.primosten-resort.hr, putem elektroničke pošte, telefonskim putem, poštom ili pisanim putem ili preko društvenih mreža putem kojih nas Korisnik može kontaktirati. U iznimnim slučajevima i kada Zakon to dopušta podatke Korisnika možemo dobiti i iz drugih izvora.

Koje podatke prikupljamo?

Kako bismo odgovorili na specifične upite Korisnika, personalizirali sadržaj Korisniku, prilagodili oglasne poruke u skladu s interesima ili ponašanjem Korisnika te općenito poboljšali korisničko iskustvo prikupljamo sljedeće podatke:

Podaci koje nam Korisnik izravno daje, a prikupljamo ih kroz obrasce na web stranici www.primosten-resort.hr, putem elektroničke pošte, društvenih mreža ili telefonskim putem.

-Ime i prezime
-Email adresa
-Adresa, Poštanski broj, Grad
-Broj telefona
-Poruka ili upit Korisnika

Podaci o tome kako Korisnik koristi web stranicu www.primosten-resort.hr, koji uključuju podatke o uređajima i sustavima kojima Korisnik pristupa web stranici, poput vrste uređaja, vrste operativnog sustava, internetskog preglednika, IP adrese, piksela i drugi podaci vezani uz sustave kojima Korisnik pristupa web stranici.

Statistički podaci zapisa koji putem kolačića prate ponašanje Korisnika na web stranici, a uključuju podatke o vremenu provedenom na web stranici, podatke dijagnostike i analitike, podatke o tijeku i koracima Korisnika na web stranici. Također, uključuju informacije i podatke o aktivnosti i interakciji Korisnika s web stranicom, koje koristimo za bolje razumijevanje potreba Korisnika ili mogućih problema, a u cilju poboljšanja iskustva Korisnika na web stranici. Više o tome kako koristimo podatke pohranjene u kolačićima pročitajte ovdje.

IZJAVA O KOLAČIĆIMA
Važne informacije za posjetitelje stranica
Uporaba ‘Kolačića’

Kako bi ova internetska stranica radila pravilno te u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo pohraniti malenu količinu podataka odnosno pristupiti tim već pohranjenim podacima (tzv. cookies datoteke ili “kolačići”). Preko 90 % svih internetskih stranica koristi ovu praksu, no prema propisima Republike Hrvatske i Europske Unije obvezni smo prije spremanja “kolačića” zatražiti vašu privolu. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu ‘kolačića’. Blokiranjem “kolačića” i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačić (cookie – u daljnjem tekstu: „kolačić/i“) predstavlja informaciju koja se pohranjuje na računalo Korisnika od strane Internet stranice koju Korisnik posjećuje. Kolačići obično spremaju postavke Korisnika te postavke za Internet stranicu, a kao što su preferirani jezik ili adresa. Nakon što Korisnik naknadno opet posjeti istu Internet stranicu, Internet preglednik povratno odašilje kolačiće koji pripadaju toj Internet stranici. Time se omogućava Internet stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama Korisnika.

Kako bi se osigurao pravilan rad Internet stranice www.primosten-resort.hr, daljnja unaprjeđenja te poboljšanja iskustva Korisnika u pregledavanju, Internet stranica www.primosten-resort.hr na računalo Korisnika pohranjuje malenu količinu informacija (kolačiće).

Korištenjem Internet stranica www.primosten-resort.hr bez promjene postavki kojima bi se uskratila suglasnost na pohranu kolačića na računalo Korisnika, Korisnik prihvaća korištenje i pohranu kolačića na svoje računalo. Ako Korisnik ne pristane na pohranu kolačića pohranjivanje istih na računalu Korisnika bit će onemogućeno, a Korisnik će i nadalje biti u mogućnosti pregledavati Internet stranicu www.primosten-resort.hr, s time da mu pojedine mogućnosti Internet stranice neće biti dostupne.

Kako www.primosten-resort.hr koristi kolačiće?

Web stranica www.primosten-resort.hr može koristiti kolačiće i pohranjivati ih na uređaj Korisnika. Kolačiće koristimo kako bismo znali kada i kako Korisnik koristi web stranicu www.primosten-resort.hr, a u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, personalizacije sadržaja i pružanja oglasa relevantnijih Korisniku. Kolačiće koristimo zbog nekoliko svrha. Kako bi omogućili normalno funkcioniranje web stranice www.primosten-resort.hr, pregled cjelokupnog sadržaja te zadovoljili sve tehničke preduvjete za normalan rad web stranice koristimo kolačiće koje nazivamo “Neophodni kolačići”. Kolačiće koji nisu neophodni, ali uvelike utječu na korisničko iskustvo na www.primosten-resort.hr nazivamo “Statistički kolačići”. Oni nam omogućuju praćenje i analizu prometa na web stranici, kako bismo saznali na koji način se web stranica koristi.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići su nužni za normalan prikaz i rad web stranice www.primosten-resort.hr. Oni omogućuju da se web stranica, njen sadržaj i sve funkcionalnosti u cijelosti prikažu Korisniku. S obzirom da su ovi Kolačići nužni za funkcioniranje web stranice, oni se ne mogu isključiti na samoj web stranici, ali ih Korisnik može obrisati ili blokirati u postavkama svog web preglednika.

Statistički kolačići

Web stranica www.primosten-resort.hr koristi Statističke kolačiće kako bi pratila cjelokupan promet te analizirala kako Korisnici koriste web stranicu. Primjerice, prikupljamo i analiziramo informacije o posjetama web stranici, ispunjenim obrascima, vremenu provedenom na pojedinim podstranicama www.primosten-resort.hr, korištenim uređajima i internetskim preglednicima, geografskim lokacijama, načinu korištenja i ponašanju Korisnika na web stranici. Također, Statistički kolačići koriste se i za analizu efikasnosti. Informacije prikupljene na temelju ovih kolačića pomažu nam u optimizaciji web stranice s ciljem poboljšanju iskustva Korisnika.

Mogu li se kolačići isključiti?

Upravljanje ili isključivanje kolačića moguće je u Postavkama kolačića, a odnosi se na Statističke kolačiće, dok se Neophodnim kolačićima upravlja kroz postavke internetskog preglednika kojeg Korisnik koristi.

Isključivanjem ili blokiranjem spremanja kolačića Korisnik i dalje može pregledavati i koristiti web stranicu www.primosten-resort.hr, no postoji vjerojatnost da određene mogućnosti ili funkcionalnosti web stranice neće biti dostupne.

Kako onemogućiti “kolačiće”

Onemogućavanjem “kolačića” odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje “kolačića” na vašem računalu. Postavke “kolačića” mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku.

Za informacije o postavkama “kolačića”, odaberite internetski preglednik koji koristite.
Google Chrome
Mozilla Firefox
MS Internet Explorer
Opera
Apple Safari (stranica na engleskom)

Ako onemogućite “kolačiće”, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na internetskim stranicama.

Kakve kolačiće www.primosten-resort.hr koristi?

Pojedini kolačići uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke i to ci_csrfprotection_cookie, ci_session, PHPSESSID, PH_HPXY_CHECK, prihvati/cookie skripta

Ako koristite našu web stranicu bez promjene postavki preglednika, pretpostavit ćemo da ste suglasni s primanjem svih kolačića s naše web-stranice. Većina preglednika nudi mogućnost brisanja pojedinačnih kolačića, uključujući i kolačiće naše web stranice.

Postoje vanjski servisi koji korisniku mogu spremati ograničene kolačiće. Ovi kolačići nisu spremljeni od strane ove web stranice ili su spremljeni kako bi vanjski servis bio povezan sa stranicom te služe za normalno funkcioniranje mogućnosti prikaza pojedinih funkcionalnosti i/ili praćenja statistike. Vanjski servisi koji se koriste na ovoj stranici postavljaju određene kolačiće poput prikaz karte, prikaz fontova i drugi redom: 1P_JAR / google.com, APISID / google.com, CONSENT / google.com, HSID / google.com, SAPISID / google.com, NID / google.com, SID / google.com, SIDCC / google.com, SSID / google.com, _ga / google.com, _gat / google.com /, _gid / google.com.

Koje podatke www.primosten-resort.hr prikuplja kroz kolačiće?

U svrhu pohranjivanja i korištenja kolačića www.primosten-resort.hr prikuplja i obrađuje sljedeće podatke Korisnika: podatak o IP adresi, podatke o korištenju web stranice te podatke o ponašanju i navikama Korisnika.

Gdje saznati više informacija o kolačićima?

Ako imate dodatnih pitanja o kolačićima ili kako kolačiće prikuplja i koristi web stranica www.primosten-resort.hr, molimo obratite se na email info@primosten-resort.hr.

Podaci o korištenju elektroničke pošte koji podrazumijevaju vrijeme otvaranja odgovora poslanog elektroničkom poštom, broj otvaranja i broj klikova na odgovor poslan elektroničkom poštom.

Podaci dobiveni od treće strane, koji podrazumijevaju podatke od Korisnika i iz drugih javno dostupnih izvora koje dopušta Zakon, primjerice od društvenih mreža te ih možemo kombinirati s drugim podacima koje dobijemo od Korisnika.

Drugi podaci, koje možemo prikupljati o Korisniku, o njegovom korištenju web stranice www.primosten-resort.hr ili njegovom korištenju naših usluga, a čiju vrstu i način prikupljanja ćemo objasniti na mjestu gdje se prikupljaju te ih obrađivati uz privolu Korisnika. Korisnik može uskratiti pružanje određenih osobnih podataka, no to može imati utjecaj na mogućnosti korištenja određenih usluga. Pojedine podatke Korisnik je dužan ustupiti, a Primošten Resort d.o.o., kao voditelj obrade dužan obrađivati prema Zakonu.

Kako koristimo podatke?

Osobni podaci prikupljeni od Korisnika mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

-U vezi s korištenjem naših usluga, odnosno mogućnosti odgovaranja na specifične upite Korisnika.
-Radi kontaktiranja, što može uključivati i obradu podataka radi izrade poslovnog plana ili ponude.
-Zbog poboljšanja općenitog korisničkog iskustva na web stranici, razumijevanju želja i potreba Korisnika i poboljšanja naših usluga.
-Pružanja relevantnijeg oglašavanja, odnosno isporučivanja oglasa koji su u skladu s interesima Korisnika ili se temelje na ponašanju i aktivnosti Korisnika na web stranici.
-Za slanje promotivnih obavijesti putem elektroničke pošte, poput obavijesti o posebnim ponudama, beneficijama za klijente, akcijama, popustima i edukativnih materijala.
-Za analitičke i statističke obrade kako bi bolje razumjeli kako Korisnici koriste naše usluge i web stranicu.
-Za istraživanje i analize tržišta i klijenata kako bi bolje razumjeli tržišne potrebe i više saznali o našim klijentima te im mogli ponuditi najrelevantniju komunikaciju i općenito bolju uslugu.
-Radi dijeljenja osobnih podataka s našim Ugovornim izvršiteljima obrade podataka, poput naših IT i infrastrukturnih partnera, marketinških partnera, knjigovodstvenog servisa.
-Radi obrade koja je nužna prema Zakonu i drugih zakona koji nas to obvezuju.

U svrhu obrade osobnih podataka Korisnika koristimo aplikacije/platforme koji su naši ugovorni izvršitelji podataka i s kojima imamo Ugovor o korištenju i zaštiti osobnih podataka:

G Suite – Platforma koja nam služi za cijeli skup Google poslovnih aplikacija koje mogu sadržavati i osobne podatke Korisnika, email komunikaciju s partnerima te potencijalnim i postojećim korisnicima naših usluga.

Kako pohranjujemo podatke?

Podatke Korisnika pohranjujemo na vlastitim serverima lociranim u Hrvatskoj i na serverima ponuđača usluga u oblaku koji se nalaze u EU i SAD-u.

Pohranjujemo i obrađujemo samo one podatke i od onih korisnika koji su dali osobnu privolu za njihovu obradu i u svrhe koje ne izlaze iz svrha navedenim u ovim Pravilima privatnosti. U slučaju iznimne pohrane i obrade podataka, koja nije obuhvaćena ovim Pravilima privatnosti Korisnik će prethodno o tome biti obaviješten. Zaštita privatnosti osobnih podataka je trajna te poduzimamo sve mjere zaštite istih u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Prema Zakonu podaci se čuvaju 10 godina, dok se prema Zakonu o računovodstvu računovodstveni podaci čuvaju 11 godina.

Za više informacija o tome gdje i koliko dugo se pohranjuju podaci Korisnika molimo Vas da nas kontaktirate na info@primosten-resort.hr.

Kako štitimo osobne podatke Korisnika?

Osobne podatke Korisnika i njihovu zaštitu shvaćamo ozbiljno te trajno primjenjujemo odgovarajuće organizacijske, fizičke i tehničke mjere kako bi zaštitili sve osobne podatke koje prikupljamo.

U svrhu zaštite osobnih podataka poduzeli smo niz mjera:

– Pravilnik o zaštiti i obradi podataka klijenata Primošten Resort d.o.o.,
– Procjena rizika i sigurnosti informatičke opreme i servera na kojima se pohranjuju osobni podaci.
– Upotreba sigurnih i pouzdanih servera za pohranu podataka.
– Pažljiv i odgovoran izbor Izvršitelja obrade te potpisivanje ugovora o zaštiti podataka sa svim izvršiteljima obrade podataka.
– Osposobljavanja zaposlenika o važnosti povjerljivosti, održavanja sigurnosti i privatnosti i postupanja u vezi s osobnim podacima Korisnika.
– Imenovanje ovlaštene osobe (Službenika) za zaštitu i čuvanje osobnih podataka.

Osobne podatke Korisnika nećemo dostavljati, prodavati ili ustupiti trećim stranama, osim onima koji su navedeni u ovim Pravilima privatnosti te onima s kojima imamo Ugovor o zaštiti osobnih podataka. Podatke iznimno možemo dostaviti trećoj strani ako je to neophodno za zaštitu vitalnih interesa Korisnika, zakonski obvezno, potrebno u svrhu pravnih postupaka, izričito zatraženo od strane Korisnika ili neophodno za odgovor njegovom zahtjevu.

Osobne podatke za koje više ne postoji osnova ili privola za obrađivanje možemo zadržati u svrhe statistike ili čuvanja povijesti komunikacije, ali iste nećemo obrađivati niti na koji način te ćemo ih čuvati od bilo kojeg neovlaštenog pristupa ili upotrebe.

Bitno je istaknuti kako, bez obzira na mjere zaštite osobnih podataka koje poduzimamo, nijedno internetsko mjesto, elektronički prijenos, računalna mreža ili bežična veza nisu posve sigurni.

Koja su prava Korisnika u vezi s osobnim podacima?

Korisnik u svakom trenutku bez navođenja razloga može zatražiti svoja prava vezano uz osobne podatke koji se obrađuju, osim vezano za one podatke koje prikupljamo s obzirom na Zakon. Ta prava podrazumijevaju:

– Pravo na uvid u osobne podatke i svrhe njihove obrade
– Pravo na izmjenu osobnih podataka
– Pravo na brisanje osobnih podataka
– Pravo na ograničenu obradu osobnih podataka i pravo na izmjenu svrhe obrade
– Pravo na slanje osobnih podataka
– Pravo na povlačenje privola za obradu osobnih podataka

Korisnik može svoja prava vezano uz osobne podatke provesti slanjem poruke na info@primosten-resort.hr ili putem obrasca.

Kontakt

Ako imate bilo kakvo pitanje o obradi ili zaštiti osobnih podataka kontaktirajte nas na info@primosten-resort.hr ili na adresu Primošten Resort d.o.o., Petra Preradovića 9, sa sjedištem u 22000 Šibeniku.

U slučaju da smatrate da u vezi s vašim podacima ne postupamo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i GDPR uredbom te ako isto ne možete riješiti u suradnji s nama, pritužbu možete podnijeti nadležnom tijelu – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Zadnja izmjena: 22.04.2021.

Compare